Achter de schermen bij Harteveld: het herstelproces

Als de administratieve afhandeling klaar is, komt uw auto onze werkplaats binnen. Daar doorloopt hij onderstaande stappen. Na de laatste stap staat hij weer glimmend voor u klaar.

Demontage

Onze medewerkers beginnen de reparatie met het demonteren van alle beschadigde onderdelen. Alle materialen worden gescheiden afgevoerd voor hergebruik.

Richten

Bij forse schade wordt de auto opnieuw gericht. Daarbij herstellen wij vervorming en beschadiging van het chassis met richtbanken en uitlijnapparatuur. Na deze stap voldoen de maten weer aan de waarden van de fabrikant.

Onderdelen vervangen

Onderdelen die niet te repareren zijn, worden vervangen. U bepaalt zelf of de onderdelen nieuw moeten zijn of gebruikt.

Plaatwerk behandelen

Beschadigde plaatdelen worden uitgedeukt en behandeld. Ook kunststof onderdelen, zoals bumpers en spoilers, proberen wij eerst te herstellen voordat we besluiten om tot vervanging over te gaan.
Soms kunnen wij plaatdelen uitdeuken via restyling, een kostenbesparende, milieuvriendelijke reparatietechniek.

Voorwerk

Na de behandeling van het plaatwerk bereiden onze vakmensen uw auto voor op het spuitwerk. Gedeeltes die niet gespoten worden, plakken zij af en de rest wordt intensief geschuurd en van grondlak voorzien.

Kleur voorbereiden

Bij de kleurnummers van de auto worden in de computer de bijbehorende stalen gezocht. Aan de hand van het recept dat de computer opgeeft, mengen wij de juiste kleur in de verfmengmachine.

Spuiten

In de spuitcabine brengt de autospuiter zorgvuldig meerdere nieuwe laklagen aan. Daarna wordt de spuitcabine verhit om de nieuwe lak optimaal te laten drogen. Kleine onderdelen drogen wij met infrarood techniek.

Afmonteren en kwaliteitscontrole

Uw auto verlaat de spuitcabine. De losse onderdelen worden gemonteerd en nieuwe plaatdelen krijgen een anti-roestbehandeling. Tot besluit verrichten onze medewerkers een kwaliteitscontrole. Daarna krijgt uw auto een laatste schoonmaakbeurt.

Afleveren

Wij bellen u om af te spreken, wanneer u de auto kunt komen halen. Bij aflevering informeren wij u over de uitgevoerde werkzaamheden. En over de garantie van maar liefst 4 jaar op onze werkzaamheden en de gerepareerde carrosseriedelen!